29 sep. 2010

Ritning

Nu har vi äntligen fått vår efterlängtade ritning, drygt två veckor innan husleverans men vad gör man inte för att få det precis som man vill ha det?


Vår ritning för nederplan, "gamla" Villa Kalmar med den "nya" kökslösningen. One of a kind!

Grund del 2

Lite bilder från vad de hade åstadkommit idag fram till kvällen. Kvar till 14okt har de att gjuta ihop betongfundamenten(skulle påbörjas ikväll) samt att lägga plast på botten för att sedan lägga 10cm isoleringsskivor på hela botten(dryga 94kvm!)& klä in alla innersidorna med 5cm isoleringsskivor.
När detta är klart så fylls det upp med makadamm utanpå grunden över den sk."klacken" som är synlig på bilderna. Sedan ska det i stort sett vara klart för att få huset levererat.

Ju mer man är uppe på Buxbomen desto mer förundrar blir man över miljön med de fina vyer omkring sig.


28 sep. 2010

Grund del 1

Vid kvällens drive by så kunde man skymta på håll att det hade börjat hända en del, när man närmade sig så såg man att grunden börjar ta form på tomten. Äntligen som Fylking skulle sagt!

Innan jag kom upp till tomten satt jag i möte med säljaren en bra stund, vi avhandlade div. frågor & jag fick svar på i stort sett alla. Inte illa pinkat för en tisdagskväll. Man kan väl sammanfatta med att säga att SMV verkar hålla leveranstiden & vi verkar vara med på banan. Vad mer kan man önska? :-)

Flikar in lite bilder på blivande grunden samt de glada & trevliga killarna som monterar den.
 


 

26 sep. 2010

Helgen som gått..

När man åkte förbi i fredags hade inget hänt mer än att grunden står uppstaplad, utan att vara monterad/satt eller vad man nu kallar det? Undra när de börjar??

Helgen har gått undan som vanligt, jag och Ellen var på höstmarknaden igår & avslutade det med ett biobesök & Tre Gringos från Al'e. Filmen Marmaduke var omåttligt populär hos Ellen men även jag fick mig några skratt. Dock att gå på barnfilm kan ibland vara oerhört irriterande med små barn som snackar & prasslar till förbannelse filmen igenom, tur man själv har några barn nu vilket har gjort att smärttröskeln har ökat. :-)

Idag har vi eller rättare sagt mest Anna börjat röja på vinden, oerhört bra jobbat & nu är det inte många krt kvar.

Imorgon måndag ska vi träffa säljaren på smålandsvillan för att gå igenom div. viktiga saker  som händer, nu när det börjar närma sig med husleveransen.

23 sep. 2010

Div.

Vid dagens drive by såg man att grund elementen & isoleringen var levererade. Imorgon är dagen då det börjar bli än mer verkligt, grunden ska nämligen påbörjas.
Man har nu hunnit släppa sin frustration sedan matchen mot Blåvitt och börjar nu inse, att man får vara glad om IFE får spela i Europa nästa år! Jäklar vad kräsen man börjar bli.....skillnad var det på ryavallen förr. Då var man lycklig om de inte torskade mot storlagen HIFx2, IFK, AIK, MFF, DIF!? Kraven har uppenbarligen blivit "lite" större.
Lovar att ta en tur förbi antingen imorgon eller på lördag och uppdatera med lite bilder på tomten och omgivningen.

20 sep. 2010

Bröllopsdag!

Idag är vår pappersbröllopsdag, detta har vi firat genom att göra stan. Det blev en del shopping & även en lunch på Bunchoo Thai, kan varmt rekomenderas.

Vi "fick" varsin klocka från Triwa. Anna valde en Brazil Dandy & jag valde en Sterling Crono, samt att jag bokade en Tolerance dagen till ära eller hur man nu ska se på valet!?

Anna lyckades även köpa sig ett par stövlar som hon tyckte sig behöva. ;-)

Kvällen kommer att tillbringas på Ellens skola med föräldrasamtal, jäklar vad romantiskt det kan bli!

Leveransdag klar

Nu har vi fått en leveransdag klar, det ser ut som om det blir torsdagen den 14 okt. Nu på fredag kommer man troligen att börja med grunden. Äntligen!

Nu börjar man få en liten känsla för hur "svampgatan" kan komma att se ut, många hus blir det men troligen rätt så schyst ändå när alla husen påminner om varandra utvändigt oavsett val.

Julius vill stanna och leka på lekplatsen varje gång man gör en drive by, bådar gott inför framtiden. :-)

En fråga som kommer upp nu är, hur fungerar det med fiberanslutningen, kostnader, tid innan man måste beställa osv. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

19 sep. 2010

Några händelserika dagar.

Man avslutade veckan med att komma från jobbet lite senare än en vanlig fredag, men jobbar man inte måndagar så kanske man får ta det!? Anna hade lagat pizzarätten från veckans familyfood.

Gårdagen kretsade runt kretsloppet, Anna sprang med Budbolaget Logistics, det blev en imponerade insatts av henne, det gick såpass snabbt att vi i familjen inte hann fram till mållinjen innan den hade korsats! :-)

Efteråt så firade laget med respektive med lite käk och bastu samt andra helgen i rad en del alkohol. Tack alla inblandade för en riktig toppen kväll.

Tomten väntar på att få en grund uppsatt, när den kommer på plats mer exakt vet jag faktiskt inte!

Det är nu två hus från smålandsvillan uppe i "svamplandet" som det börjar kallas(de poppar upp som svampar). Får passa på att hänvisa till en blivande grannes blogg, väl värt ett besök och faktiskt en av anledningar till denna bloggs existens. Imorgon måndag ska vi ta oss upp till tomten för en titt. Idag blir det mest fortsatt lugnt med tanke på gårdags kvällen!

15 sep. 2010

Drive by 15/9-10

Nu börjar det hända grejer, tomten ser i stort sett klar ut för energigrunden. Vi har nu fått hem fakturan för bygglovet & det känns faktiskt sådär att betala detta för 2:a gången på ett år till borås kommun!
Men ingen ide att gråta över spilld mjölk, eller?

13 sep. 2010

Tomten 13/9-10

De har börjat med att lägga 0,90 kross på tomten nu, de gräver även för dränering i ytterkant(mot tryvägen). De jobbar på bra efter vad jag kan se. Jäklar vad duktiga de är på att köra alla maskiner.

Julle står mest bara och gapar när de gräver. Pappa är nog minst lika imponerad som han av maskinerna ;-o

Mer av lekplatsen


Julle gräver som de stora maskinerna på vår tomt!

13/9-10 kräftskiva + Lekplatsen på buxbomen

I lördags var det dags för kräftskiva & vilken skiva det blev! Goda kräftor(lite dyra bara) och gott att dricka(hela kvällen), bra drag med en hel del musik på 2:a våning.
Mitt problem nuförtiden är dock dagen efter, tur kidsen inte var hemma så vi fick lite behövlig vila.
Det var iaf "gött att se er" ;-)

11 sep. 2010

Drive by 11/9-10 + dop & kräftskiva 12/9-10

Vår blivande granne hade till min förvåning fått sitt hus uppsatt igår, det blir spännande att följa deras bygge. De har beställt ett villa Gränna från SMV.
Blir kul att se hur vår tomt utvecklas nästa vecka. Jag lämnade in den godkända offerten på kakel & klinker igår.
Nu bär det av på dop, dags för Nova & Liz att få sina namn officiella :-)

Ikväll blir det kräftskiva med allt som det innebär, barnen lämnas bort & vi går helt enkelt All In.

9 sep. 2010

Vill ha objekt

Första vill ha objektet, inte för mig utan snarare för "oss" ;-)
----------------------------------------
Rulltork eric från smarthem.se

En eller två till tvättstugan

----------------------------------------
Soffan "party" (överst) eller "disco"(underst) från Tiwest


Besök hos Smålandsvillan

Har nu fått en tid för besök hos smålandsvillan, för att kunna få se hur det ser ut när man bygger ett hus i fabrik. Smålandsvillan ligger i vrigsta som också ett av deras hus heter.

Vi ska åka dit fredag v.39 BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

8 sep. 2010

Tomten 8/9-10 "muren" + div.

Blivande "muren" mot grannen nedanför.

Tomten kommer att få slutta lite mer än vad vi tänkt från början, på detta sätt så slipper vi merkostnaderna för att göra ca2 meter nivåskillnad till ett bra avslut. MEN om man har tänkt att ha baksidan till att spela fotboll tänker alla ni som känner Julle & co? Jo det finns en liten fotbollsplan med "riktiga" mål jämte lekplatsen 50meter bort. :)

Vi fick hem offerten från George Andersson igår på kakel & klinker till badrummet, till vår förvåning fick vi rabatt & riktigt schysta priser. Vi behövde inte lägga speciellt mycket mer än det som ingick i kvm-priset för att få till det som VI ville!? Det blir annars lätt lite vanskligt när man inte kunde välja vem man själv ville ha som leverantör för kakel & klinker, men nu blev vi iaf nöjda & det är det viktigaste.

Tomten 8/9-10Hela Familjen var uppe en sväng på kvällen, vi njöt lite av att det börjar hända grejer & att solen faktiskt lyser på tomten på kvällskvisten. Ungarna sprang runt runt & blev almänt smutsiga.

Tomten 8/9-10

Dagens Drive By 8/9-10

6 sep. 2010

En blivande "mur"!?
Ellen bland massorna.

Tomten

Blivande nivå skillnaden till grannen nedanför, det läggs någon form av stenmur. :D på initiativ av grävkillen.

6/9-10

Lite bilder från dagens tur till buxbomen: