8 nov. 2011

Garage(ute förråd)

När vi planerade vårt hus hos säljaren för Smålandsvillan så bestämde vi oss tidigt att vi skulle satsa på en färdig övervåning direkt & skippa garaget(ute förrådet). Detta pga. att vi var såpass många i familjen att det kändes som det enda rätta, men också för att vi tyckte det var tokdyrt med ett färdigt uppsatt garage på tomten för ca 140.000!? Det måste man ju kunna bygga mycket enklare & billigare själv!?

Shit vad man tänkte fel, istället för att få med kostnaden för ett garage direkt i grundkalkylen så skippade man det(hur tänkte vi där?). Att bygga ett garage är inte billigt & det är inte lite jobb heller. Vi tog in 4 offerter från olika ställen på likvärdigt garage som Smålandsvillan hade fast i lösvirke, dock med vissa små förbättringar. Priserna hamnade mellan 135(exkl. dörr & port) till 180.

Vi bestämde oss då för att ge f_n i att få det nyckelfärdigt, så nu tog projektet fart, dags att begära in egna offerter på material etc. Man kan väl lugnt säga att vi kommer att spara en hel del, inte nog med att de som lämnat offerterna tjänar pengar på att bygga, de ska tjäna pengar på materialet också. Ta bara plattan som exempel, alla som lämnade offert tog schablonkostnaden 1000:-/m2, dvs. 37.000:-. Vi byggde den för högt räknat ca 25.000, det betyder att vi sparat in ca12.000:-(nästan en tredjedel) på "bara" grunden. Kul var det med! :)

Dag 1, L-block 300mm, 200mm isolering
Dag 2, kl.07:00

Dag 2, kl.09:00

Dag 2, kl.23:10, dags att lägga av för grannfredens skull :)
Även fast det regnade på em. & blev kallt(minusgrader) under kvällen som vi gjorde plattan så blev den kanon, dock tog det rejält med tid innan den blev klart. Tack K för hjälpen!!

Nu blev det dags att låta den ligga under presenning ca. en vecka för att sedan fästa upp lekablock i ytterkant samt putsa upp den utvändigt.

Dag 3, putsat & klart
Dag 3, putsat & klart
  Nu är det dags för att resa stommen, inlägg om det kommer snart!

1 kommentar:

  1. Hejsan,
    det skulle vara riktigt fint att följa ert byggprojekt. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
    Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

    SvaraRadera