30 nov. 2010

Efter flytten

Att flytta in i ett "nyckelfärdigt hus" från ett annat hus är mer jobb än vad man kan tro. Den tiden man lagt på att röja, slänga & köpa nya saker man behöver är många många timmar! Den ledighet man tagit ut i samband med flytten har varit oumbärlig när det gäller att jaga timmar för att bli klar i det gamla huset i tid.

Under veckan har vi fått ordning på saker som data/tele/tv & till och med kunnat slappna av framför någon film via Telia på kvällen! Dessutom fick vi fått tömt garaget lite snabbbare än vi tänkt för de blivande ägarna hade behov av att komma in i garaget tidigare än överlåtelsedagen den 1/12.

Lördagen den 27/11 gick åt till att slänga saker på tippen i Fristad & fixa med det sista "söltet", tack svärfar för hjälpen med att slänga saker! Och att bli klar med allt inför flyttstädet som började den 29/11. Bara att ta ner lampor & flytta upp det sista "böset" tog hela söndagen. Det var dessutom allmän utdelning på Almvägen av saker som vi inte fick plats med i nya huset. Det kändes vemodigt att lämna sina fd.grannar men som tur är så är det inte långt upp till oss eller ner till er. Fika någon? Ett stort tack för er hjälpsamhet & för er trevlig attityd under de åren som vi bott på Almvägen. Bra grannar kan inte köpas för pengar, så nu håller vi tummarna att de nya grannarna håller samma standard som ni gjort. Det har visserligen börjat lovande med nybakta bullar & förvaring i grannars garage ;-)

A har hunnit med att julpynta lite med stjärnor & en hel del tända ljus, ikväll så har vi fått upp lite gardiner(måste erkänna att det känns lite mer ombonat med gardiner), igår kväll la vi in mattan i groventrén, det blev bra & det kändes varmare än innan i entrén.

Nu gäller det att alla måsten får ta lite tid för det känns som om musten börjar gå ur sakta men säkert. Imorgon avslutar vi försäljningen av huset & de nya ägarna får äntligen sitt hus. Vi kan slippa pressen av att någon ska in i vårt hus, nu är det snart över.....

Nedan finns lite div bilder, har jag tur så syns inga av lådorna som står & det ser lite färdigt ut iaf:-)

Mattan i groventrén

Annas fina pynt med den fina täckta trappan i bakgrunden

Tänt var det här.

Lite gardiner på plats mot Tryvägen, äntligen!

Lite julstämning börjar infinna sig med -15 grader utanför

Lite media på plats mot fondväggen, 42" ser lite litet ut eller hur......?

1 kommentar:

  1. Hej! Jag hittade er blog av en slump och den är jättekul att läsa! Vart har ni hittat den där fina snurr-fotöljen?

    SvaraRadera